Üdvözöljük a Melykuti.hu oldal blogján

Érdemes elkerülni a horvát autópályát? Nem!

2017. július 1-től ismét 10%-al emelkedett a horvát autópálya díja, ezért felmerülhet, hogy érdemes lenne elkerülni a fizetős szakaszokat. De tényleg érdemes kikerüli? NEM! Mutatjuk miért...

 A horvát autópályák fizetős szakaszokra vannak osztva, az autópályára történő felhajtáskor egy igazoló szelvényt kell kivenni az automatából, ami után a sorompó felemelkedik és indulhatunk tovább. Fizetés lehajtáskor esedékes a megtett út arányában, amely történhet kunával vagy euroval (kunában kapjuk vissza az esetleges visszajárót ha euróban fizettünk), bankkártyával vagy ENC készülékkel. A leggyorsabb és legkevesebb várakozási időt az ENC készülékkel történő fizetés jelenti. A készpénzes és bankkártyás fizetés esetén általában sokkal hosszabb várakozással és tömött sorokkal találkozhatunk, ezért érdemes ezt elkerülni.

 

 

Bővebben: Érdemes elkerülni a horvát autópályát? Nem!

Carl Sagan - kapcsolat

Ideje méltóképp megemlékeznünk róla: most, hogy a Kapcsolat című film a mozikba került, amelynek szerzője - és feleségével, Ann Druyannal co-producere is volt - sokunkban felmerül a kérdés: tulajdonképpen ki is volt ő? Csillagász, tanár vagy író? Tévés, esetleg éppen az űr rejtelmeit kutató műholdprogramok aktív közreműködője?

Bővebben: Carl Sagan - kapcsolat

Sport várandósan

A várandósság nem indok a testedzés elhanyagolására. Nem árt azonban vigyázni. Okosodjon, mielőtt tornacipőt húz a kismama. Minden nő és minden terhesség más és más. Elsősorban az orvosával és a s a terhesgondozóban beszélje meg, milyen testmozgást engedhet meg magának.

Bővebben: Sport várandósan

Tompa az agyam

Fordítson több figyelmet arra, hogy mit és mennyit rak a tányérjára és a poharába. Ezáltal elkerülheti azokat a táplálkozásbeli hiányosságokat és túlzásokat, amelyek negatívan befolyásolhatják az agy teljesítőképességét, amely egész napjára jelentősen kihathat.

Bővebben: Tompa az agyam

Fogyós tippek

Ha a melegebb tavaszi és nyári napokon szeretnénk hozni a formánkat, és fürdőruhában sem akarunk szégyent vallani, ideje önvizsgálatot tartani.

Bővebben: Fogyós tippek