Üdvözöljük a Melykuti.hu oldal blogján

Cât trebuie să plătesc pe drumurile din Ungaria?

Începând cu data de 1 iulie 2013, sistemul de taxare rutieră electronică se adresează şi acelor transportatori români, ce transportă în Ungaria sau tranzitează marfa prin Ungaria. În conformitate cu reglementările introduse în acest an, autovehiculele maghiare sau din străinătate ce depăşesc greutatea totală de 3.5 tone, trebuie să plătească taxă de drum în funcţie de distanţa parcursă. Cuantumul taxei de drum din Ungaria depinde de categoria de autovehicul – greutate totală şi numărul axelor/osiilor – clasa de emisii, respectiv de lungimea drumului parcurs.

Bővebben: Cât trebuie să plătesc pe drumurile din Ungaria?

Síbalesetek

Skiing Accident MousepadSíelés közben olyan helyeken is érhet minket baleset, ahova a segítség egyáltalán nem, vagy csak sokára ér el, így kritikus helyzetben akár a sportoló élete is veszélybe kerülhet. Szerencsére napjainkban már lehetőség van helikopteres mentésre, jelenleg ez a leggyorsabb módja a sérült megközelítésére és kórházba szállítására, egyben ez a legdrágább mentési gyakorlat is. Utasbiztosítás hiányában akár több millió forintot is ki kell fizetnünk egy helikopteres mentésért, éppen ezért érdemes még az utazás megkezdése előtt rászánnunk pár percet és pár ezer forintot a biztosításunk megkötésére.

Bővebben: Síbalesetek

Gyilkos légkondi

Évente 4-5 ember meghal, és több mint száz megbetegszik Magyarországon "a" típusos tüdőgyulladásban. A kórt a légkondicionáló berendezésekben elszaporodó baktériumok is okozhatják. Az elmúlt években többen haltak meg úgynevezett légiós betegségben.

Bővebben: Gyilkos légkondi

Eltető víz

Méltatlanul – és viszonylag gyakran - feledkezünk meg az egyik legkönnyebben hozzáférhető és olcsó, egészség valamint szépségápoló szerről: a vízről.

Bővebben: Eltető víz